*

Market Talk

Beursblik: resultaten SBM Offshore in lijn met verwachtingen

donderdag 9 augustus 2018 09:21

KBC Securities handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) De halfjaarcijfers van SBM Offshore waren in lijn met de verwachting, waarbij zoals voorzien de omzetverwachting voor het hele boekjaar licht werd aangepast vanwege de gewijzigde plannen rond de FPSO Liza 1. Dit zei analist Cédric Duinslaeger van KBC Securities donderdag in reactie op de halfjaarcijfers die de dienstverlener aan de olie- en gassector voorbeurs publiceerde.

SBM Offshore boekte het afgelopen halfjaar een 3 procent lagere omzet van 808 miljoen dollar en een 1 procent hoger aangepast bedrijfsresultaat. Vanwege de gewijzigde plannen met de FPSO Liza 1 voorziet de oliedienstverlener nu over het hele boekjaar een omzet van 1,7 miljard dollar, terwijl eerder nog werd uitgegaan van 1,9 miljard dollar.

De outlook van SBM toont een toenemend vertrouwen in de olie- en gasmarkt en het Fast4Ward-concept, aldus Duinslaeger.

De analist concludeert dat de Nederlandse oliedienstverlener goed gepositioneerd is voor aankomende projecten van Petrobras in Brazilië en meer FPSO's voor Exxon Mobil in Guyana.

KBC Securities handhaaft het koopadvies met een koersdoel van 20,00 euro. Het aandeel SBM Offshore noteerde donderdag op een rood Damrak 5,0 procent hoger op 13,79 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 09, 2018 03:21 ET (07:21 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.