*

Market Talk

Beursblik: opluchting rond sterke stijging Ifo-index

maandag 27 augustus 2018 12:09

Feest van de groei zal voortduren volgens ING.

(ABM FN-Dow Jones) De Ifo-index voor het ondernemersklimaat in Duitsland heeft een indrukwekkende comeback laten zien. Dit stelde econoom Carsten Brzeski van ING maandag.

De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel steeg van 101,7 in juli naar 103,8 in augustus. Dit is de hoogste waarde sinds maart. Er was door economen vooraf gerekend op een kleine stijging naar 101,9.

Volgens Brzeski is de forse stijging een "sterk teken van opluchting". Hij betitelt de Ifo-index als "de belangrijkste leidende indicator van Duitsland".

"Na een lange neerwaartse correctie sinds het begin van het jaar en een stabilisatie aan het begin van het zomer heeft de index een indrukwekkende comeback in augustus laten zien", zo concludeerde de econoom van ING.

Brzeski meent ook dat na de positieve cijfers over de groei van de Duitse economie van vorige week "het feest van de groei" zal voortduren. Wel blijft het volgens de econoom balanceren tussen bijvoorbeeld enerzijds het sterke fundament en anderzijds de toenemende geopolitieke spanningen, maar ook tussen de solide binnenlandse vraag en de handelsspanningen. Deze spanningen hebben vooralsnog volgens ING geen significante schade aangebracht. "Maar dit kan veranderen in de komende maanden", waarschuwde Brzeski.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 27, 2018 06:09 ET (10:09 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.