*

Market Talk

Beursblik: impact marktoetreding Amazon beheersbaar voor Europese grootgrutters

dinsdag 28 augustus 2018 12:25

Prijsdruk minder agressief dan gevreesd volgens UBS.

(ABM FN-Dow Jones) De overname van Whole Foods door Amazon.com vorig jaar heeft uiteindelijk tot minder prijsdruk voor Europese grootgrutters geleid dan gevreesd. Dit concludeerden analisten van UBS dinsdag in een rapport.

De analisten stelden in het licht van de overname van Whole Foods vorig jaar, dat de risico's voor Europese grootgrutters op middellange termijn beheersbaar zijn.

Wel wordt er volgens UBS een hevige strijd gevoerd op het gebied van bezorging aan huis. De kosten om boodschappen binnen twee uur te bezorgen lopen volgens UBS voor Tesco en Sainsbury al op tot 15 dollar per bestelling, terwijl de prijs van deze dienst slechts 3,99 tot 4,99 pond is.

Ook voorzien de marktvorsers dat een groeiende vraag naar het ecosysteem van Amazon rondt populaire, winstgevende diensten en producten als Subscribe & Save, Dash en Echo, een drukkend effect zullen hebben op Europese grootgrutters. Maar dit effect zal pas langzaam tot uiting komen, vooral omdat klanten hun boodschappen nog altijd grotendeels in de winkel doen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 28, 2018 06:25 ET (10:25 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.