*

Market Talk

Beursblik: gemengde resultaten voor Unibail

donderdag 30 augustus 2018 12:22

UBS handhaaft advies op Neutraal.

(ABM FN-Dow Jones) Unibail-Rodamco-Westfield heeft woensdag nabeurs gemengde resultaten gerapporteerd, met goede operationele cijfers bij de oude activiteiten, maar zwakkere cijfers bij de activiteiten van het overgenomen Westfield, met name in de Verenigde Staten. Dit meldde een analist van UBS in reactie op de halfjaarcijfers.

Operationeel presteerde het vastgoed op het Europese vasteland volgens UBS goed, met een vergelijkbare huurgroei van 4,3 procent voor de winkelcentra, terwijl de omzet van de huurders met 2,6 procent steeg en de bezettingsgraad zich vlak ontwikkelde.

Ook de kantoorportefeuille presteerde volgens UBS "erg sterk", met een stijging van de vergelijkbare netto huurinkomsten van 14,4 procent.

De daling van de bezettingsgraad in de Amerikaanse portefeuille met 1,4 procentpunt tot 94,3 procent viel de analist op. Deze daling is volgens de marktvorser het resultaat van faillissementen en de sluiting van een aantal grote winkels.

Tot slot merkte UBS op dat de pijplijn van het vastgoedfonds 12,5 miljard euro bedraagt, "de grootste in de sector". De analist bemerkte echter wel een aantal vertragingen.

Positief aspect is volgens de bank dat de kostensynergieën dankzij de overname van Westfield meevallen. Deze synergieën bedragen inmiddels 74 miljoen euro, terwijl 60 miljoen euro werd verwacht. Omzetsynergieën zullen echter meer tijd kosten om te realiseren, stelde UBS.

De bank handhaafde het Neutraal advies en koersdoel van 195,00 euro. Het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield noteerde donderdag op een rood Damrak 5,3 procent lager 180,30 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 30, 2018 06:22 ET (10:22 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.