*

Market Talk

Beursblik: omzetgroei Batenburg groter dan voorzien

donderdag 30 augustus 2018 12:52

NIBC handhaaft Accumuleren advies.

(ABM FN-Dow Jones) Batenburg Techniek heeft in het eerste halfjaar meer omzet behaald dan verwacht. Dat schreef analist Johan van den Hooven van NIBC in reactie op de woensdag nabeurs gepubliceerde halfjaarcijfers van de technisch dienstverlener.

De omzet van 91,7 miljoen euro was beduidend hoger dan de 86,0 miljoen euro waarop de analist vooraf mikte.

Volgens Van den Hooven heeft Batenburg de sterke omzetgroei "duidelijk" te danken aan de positieve marktomstandigheden in Nederland.

Ook de EBIT verbeterde sterk met een stijging van 19 procent, hoewel die werd beperkt door sponsorkosten en een lagere EBIT bij de divisie Industriële Automatisering, zo stelde Van den Hooven.

Volgens de analist is het management van Batenburg optimistisch gestemd over de rest van het jaar. Batenburg verwacht een hogere autonome omzetgroei en een dito winst voor 2018. De acquisitie van Adelco zal ook bijdragen aan het resultaat, aldus de analist.

Van den Hooven is positief over de outlook van Batenburg en houdt vast aan zijn Accumuleren advies. NIBC gaat in reactie op de cijfers de taxaties voor Batenburg spoedig herzien.

Het aandeel Batenburg stond donderdag onveranderd op 43,00 euro.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 30, 2018 06:52 ET (10:52 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.