*

Market Talk

Beursblik: onderliggende verbetering Arcadis houdt aan

vrijdag 31 augustus 2018 10:54

ING houdt vast aan koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) De onderliggende verbetering van de resultaten van Arcadis houdt aan. Dat concludeert analist Quirijn Mulder van ING vrijdag, na een gesprek met de afdeling Investor Relations van het ingenieursbureau.

"Arcadis heeft de weg voorwaarts ingezet en de stappen die aangekondigd zijn op de beleggersdag, tonen vooruitgang. Arcadis wordt een bedrijf met een duidelijker focus", zo vindt Mulder.

De analist stelde wel dat de kwestie rond het Braziliaanse Alen nog niet is opgelost. Eind maart kreeg de koers van Arcadis een flinke tik, na een rapport van analist Philip Ngotho van ABN AMRO. Deze analist stelde dat er financiële risico's zijn verbonden aan het Braziliaanse onderdeel, voluit Arcadis Logos Energia, waarin Arcadis een belang van iets minder dan 50 procent in heeft. Arcadis wil Alen verkopen, maar dat zal volgens Ngotho nog niet zo gemakkelijk zijn omdat het bedrijf grote verliezen lijdt en veel schulden heeft. Volgens Mulder van ING wil Arcadis Alen in 2019 verkopen.

Volgens ING is het werkkapitaal van Arcadis nog niet op het niveau is dat de onderneming graag wil zien. Met het innen van achterstallige betalingen zal het werkkapitaal volgens de analist evenwel verbeteren. " Er is geen reden om niet aan te nemen dat de vrije kasstroom in 2018 100 miljoen euro zal bedragen" , zo stelde Mulder.

ING heeft een koopadvies voor Arcadis, met een koersdoel van 21,00 euro.

Het aandeel Arcadis stond vrijdag 1,2 procent lager op 15,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 31, 2018 04:54 ET (08:54 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.