*

Market Talk

Beursblik: PostNL krijgt meevaller uit Den Haag

dinsdag 4 september 2018 07:36

Koersdoel blijft 4,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft goed nieuws ontvangen uit Den Haag, met het besluit van het College van Beroep voor het bedrijfsleven om de verplichtingen voor zakelijke post voor PostNL te schrappen. Dit stelde analist David Kerstens van Jefferies dinsdag.

Het CBb oordeelde dat toezichthouder Autoriteit Consument & Markt niet alleen fysieke, maar ook digitale post had moeten meenemen in zijn overwegingen. De concurrentiepositie van PostNL ziet er namelijk heel anders uit als de markt ook uit digitale post bestaat.

Als gevolg van de uitspraak van het CBb, dat definitief is, mag PostNL nu zelfstandig de prijs bepalen voor toegang tot zijn 24-uurs bulknetwerk, waar dit voor de uitspraak tegen kostprijs moest. En dit maakt volgens Kerstens een flink verschil.

Het toegang verlenen aan concurrenten werd door PostNL begroot op een tegenvaller van 50 miljoen tot 70 miljoen euro. De analist denkt dat het postbedrijf dit deels kan compenseren door prijsverhogingen.

Jefferies verlaagde eerder dit jaar al het koersdoel voor PostNL van 4,75 naar 4,00 euro vanwege toegenomen concurrentie, maar handhaafde het aandeel toen wel op de kooplijst.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 04, 2018 01:36 ET (05:36 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.