*

Market Talk

Beursblik: nieuwe strategie Zumtobel positief voor Signify

dinsdag 4 september 2018 09:00

NIBC hanteert Neutraal advies op Signify.

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe strategie van Zumtobel lijkt positief voor sectorgenoot Signify, maar is tevens een indicatie van de moeilijke marktomstandigheden. Dit concludeerde analist Edwin de Jong van NIBC, volgend op de kwartaalresultaten van Zumtobel, die de lichtspecialist dinsdagochtend publiceerde.

Zumtobel rapporteerde dinsdag voorbeurs een verdere daling van de omzet. Het belangrijkste was volgens de analist echter de nieuwe strategie van het concern, waarbij Zumtobel de markten waarin het bedrijf actief is selectiever wil benaderen. "Als zodanig zal de concurrentie voor Signify in Noord-Amerika afnemen, wat positief lijkt, maar tevens is dit een indicatie dat de marktomstandigheden moeilijk zijn", aldus De Jong.

Voor de middellange termijn streeft Zumtobel naar een EBIT-marge van 6 procent per 2020/2021, wat veel lager is dan Signify's marge-doelstelling voor de middellange termijn van 11 tot 13 procent. "Natuurlijk is de blootstelling van Zumtobel vrijwel uitsluitend aan de professionele markt, maar het zou tevens kunnen betekenen dat de marges in deze divisie waarschijnlijk niet al te veel opwaarts potentieel hebben ten opzichte van het huidige niveau van 6,9 procent", aldus De Jong. Het bevestigt dat het zeer moeilijk zal zijn om de EBITA-doelstellingen op de middellange termijn te behalen.

NIBC hanteert een Neutraal advies voor Signify. Het aandeel Signify sloot maandag op 24,42 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 04, 2018 03:00 ET (07:00 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.