*

Market Talk

Beursblik: forse schikking ING niet onverwacht

dinsdag 4 september 2018 10:00

KBC Securities houdt vast aan Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) Het forse schikkingsbedrag voor ING in de witwaszaak komt niet onverwacht. Dat stelt analist Jason Kalamboussis van KBC Securities in reactie op de dinsdagmorgen bekendgemaakte schikking van ING met het OM.

Volgens de analist wierp het schikkingsbedrag, in combinatie met de situatie in Turkije, sinds het begin van het jaar een schaduw over de beurskoers van de bank. ING moet 775 miljoen euro betalen wegens jarenlange,structurele overtreding van de wet ter voorkoming van witwassen en het financieren van terrorisme.

KBC werd in augustus minder negatief over ING. "We vonden dat de waardering van het aandeel de aangekondigde schikking en een mogelijke worstcasescenario in Turkije goed reflecteerde. ING kan nu vooruit kijken en een frisse start in 2019 maken", aldus Kalamboussis.

Hij denkt wel dat ING in het derde kwartaal mogelijk 300 miljoen euro op Turkije gaat afschrijven. De bank heeft in totaal 15 miljard euro aan leningen uitstaan in Turkije. "We zien daarom geen verbetering in de resultaten vóór het eerste kwartaal van 2019", aldus de analist. KBC blijft in de bankensector de voorkeur geven aan ABN AMRO. Dat staat op een koopadvies.

KBC Securities handhaafde het Houden advies op ING met een koersdoel van 13,00 euro. Het aandeel stond dinsdag 1,2 procent lager 11,53 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 04, 2018 04:00 ET (08:00 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.