*

Market Talk

Beursblik: Deutsche Bank raakt plekje in Euro Stoxx 50 kwijt

dinsdag 4 september 2018 14:01

Compagnie de Saint-Gobain en E.ON mogelijk ook uit index.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank wordt bij de jaarlijkse herweging verwijderd uit de Euro Stoxx 50 index. Dat stelden analisten dinsdag naar aanleiding van de koersdaling van het bankaandeel in 2018.

Behalve Deutsche Bank zullen vermoedelijk ook de Franse glasproducent Compagnie de Saint-Gobain en het Duitse energiebedrijf E.ON uit de index verdwijnen.

De Euro Stoxx 50 is een index op basis van de 50 belangrijkste aandelen uit de landen van de eurozone.

De veranderingen, gebaseerd op de sluitprijs van het aandeel op 31 augustus, zullen volgens onder meer analisten van Societe Generale worden uitgevoerd op 21 september.

Deutsche Boerse, de eigenaar van de Stoxx index, was niet direct bereikbaar voor commentaar.

De koers van Deutsche Bank is sinds het begin van het jaar met 38 procent gezakt, na moeizame pogingen de winstgevendheid te herstellen, temidden van een ingrijpende herstructurering en verschuivingen in het management.

In een verklaring zei Deutsche Bank dinsdag dat haar activiteiten en haar strategie om de winstgevendheid te verbeteren onaangetast blijven door de verwijdering uit de index. De nieuwe strategie zal leiden tot een hogere beurswaardering, verwacht de Duitse bank.

Verwijdering uit de Euro Stoxx 50 betekent dat indexvolgers het aandeel zullen moeten verkopen.

De drie bedrijven zullen worden vervangen door het Franse luxegoederenmerkenbedrijf Kering, het Duitse chemiebedrijf Linde en het Spaanse Amadeus IT Group, zo zeiden de analisten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 04, 2018 08:01 ET (12:01 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.