*

Market Talk

Beursblik: beursexperts verwachten geen koersstijging meer in 2018

woensdag 5 september 2018 07:31

Shell meest geliefde aandeel voor september.

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn somber gestemd en verwachten niet dat de aandelenmarkt dit jaar nog zal oplopen. Dit bleek woensdag uit de maandelijkse enquête van Actiam onder beursexperts.

Van de geraadpleegde experts, 74 in totaal, is 53 procent pessimistisch gestemd voor september en slechts 19 procent optimistisch.

Ook voor het komend halfjaar is 53 procent van de experts somber gestemd.

Niet eerder waren de experts zo somber, stelde analist Corne van Zeijl van Actiam, die verantwoordelijk is voor de maandelijkse enquête.

"In de eerste helft van 2018 heeft u met de AEX bijna niets verdient, en volgens de professionals gaat dat in de rest van het jaar niet veel beter worden", waarschuwde Van Zeijl. Volgens de analist blijven de zorgen omtrent onder meer Italië, de Brexit en een mogelijke handelsoorlog onverminderd op het sentiment drukken.

Top & Flop

Voor september denken de experts dat beleggers het beste indexzwaargewicht Royal Dutch Shell in portefeuille kunnen hebben. "Vooral het feit dat de olieprijs hoog blijft, maakt beleggers vrolijk", aldus Van Zeijl.

Verder zijn ook ING, Heineken en Galapagos geliefd onder de experts.

Wegblijven kunnen beleggers volgens de experts beter bij Altice, hoewel ASML, ArcelorMittal en Randstad ook verre van geliefd zijn.

Van Zeijl wees erop dat Altice de afgelopen maanden ook al het minst geliefde aandeel was, "en dat heeft de afgelopen twee maanden al flink wat rendement gekost".

Opvallend is volgens Van Zeijl dat ASML in het lijstje met floppers staat. Het aandeel is namelijk meestal erg populair. "Het draaiende tech-sentiment kan daar een reden voor zijn."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 05, 2018 01:31 ET (05:31 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.