*

Market Talk

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers herstelt

zaterdag 8 september 2018 12:12

Boskalis en ASR favoriet in september.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder beleggers van BinckBank is in september hersteld van de opvallende dip in juli. Dit bleek zaterdag uit de Binck BeleggersBarometer.

"Vlak voor de vakantieperiode hielpen een dreigende internationale handelsoorlog en spanningen in Italië niet mee bij het beurssentiment. Maar uiteindelijk zijn de zomermaanden op de financiële markten rustig verlopen en was op de Amerikaanse beurzen zelfs sprake van duidelijk stijgende koersen", aldus de online broker.

Kwam het vertrouwen van particuliere beleggers in juli nog uit op 3,0 op een schaal van -10 tot +10, is dit in september weer gestegen naar 4,2. Daarmee staat de barometer nog wel flink lager dan de piek van 6,2 begin dit jaar.

Favorieten

De populairste aandelen zijn op dit moment Boskalis en ASR Nederland. Die laatste was in juli ook al een van de favorieten. Ook RELX, dat in juli nog het meest gewilde aandeel was onder Binck-beleggers, blijft in trek.

Air France-KLM blijft net als in juli een aandeel om te mijden en dit geldt ook voor Altice Europe.

Wat verder opvalt is dat tech-aandelen weer op de eerste plaats staan om in te beleggen, gevolgd door de farmaceutische sector. De energiesector, die in juli nog het populairst was, zakte naar een derde plek in de barometer.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 08, 2018 06:12 ET (10:12 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.