*

Market Talk

Beursblik: Berenberg zet verkoopadvies op Heineken

dinsdag 11 september 2018 07:58

Koersdoel naar 73,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft zijn advies voor Heineken verlaagd van Houden naar Verkopen en het koersdoel werd eveneens neerwaarts bijgesteld van 82,30 naar 73,00 euro, omdat de stijgende kosten voorspellen dat de marges bij de bierbrouwer verder zullen dalen. Dat blijkt uit een rapport van de zakenbank.

Bij de jaarcijfers vorig jaar liet Heineken al zijn doel van 40 basispunten margegroei per jaar vallen en bij de halfjaarcijfers in juli sloeg de verwachte margegroei van 20 basispunten dit jaar om naar een krimp van 20 basispunten. De recente stijging van de grondstoffenkosten zal deze trend nog verergeren, verwacht Berenberg. De bank rekent inmiddels op een verdere margedaling van 60 basispunten in 2019.

Daarbij speelt ook de verschuiving van de focus van winstgevendheid naar omzetgroei een rol. Afgelopen jaren was de winstgroei van Heineken voor 83 procent afkomstig van de opkomende markten, en een sterke kostenstijging in belangrijke landen zoals Mexico kan de winstgroei flink beïnvloeden, vrezen de analisten.

Berenberg denkt dat de consensusverwachting voor de winst van Heineken onredelijk hoog is, gezien de kostendruk, en komt daarom tot het verkoopadvies. Het aandeel wordt nog steeds verhandeld tegen een premie ten opzichte van AB InBev, op grond van de sterkere omzetgroei en margestijgingen. Berenberg ziet deze voorsprong echter verdwijnen en daarmee ook de reden voor de premie.

Het aandeel Heineken sloot maandag op 83,32 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 11, 2018 01:58 ET (05:58 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.