*

Market Talk

Beursblik: sterke steun voor fusie PostNL en Sandd

donderdag 13 september 2018 06:51

Jefferies ziet tientallen miljoen euro's aan kostenvoordelen.

(ABM FN-Dow Jones) De meerderheid van het kabinet staat achter een fusie tussen PostNL en Sandd om zo de post economisch levensvatbaar en van voldoende kwaliteit te houden. Dit stelde analist David Kerstens van Jefferies donderdag.

De kern van de boodschap woensdagavond was consolidatie toegestaan moet worden, aangezien de postmarkt krimpt en de concurrentie stijgt.

De kans op een fusie van de twee postbedrijven op korte termijn lijkt daardoor groot, aldus Kerstens, die denkt dat dit kostenvoordelen zal opleveren van 50 miljoen tot 60 miljoen euro.

Eerder deze maand kreeg PostNL ook al goed nieuws. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) schrapte de verplichtingen omtrent het vervoer van zakelijke post.

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt legde PostNL voor de zakelijke markt toegangs- en tariefverplichtingen op vanwege haar dominante positie.

Maar ACM rekende daarbij alleen fysieke en niet ook digitale post tot de markt "en dat is voor de vraag of PostNL dominant is van wezenlijk betekenis", aldus CBb.

"De concurrentiepositie van PostNL ziet er namelijk heel anders uit als de markt ook uit digitale post bestaat", benadrukte het college, dat oordeelde dat de ACM tekort heeft geschoten.

Het CBb vernietigde daarom het besluit en schrapte daarmee de aan PostNL opgelegde verplichtingen, zoals de voorwaarden en tarieven waarmee andere postvervoerders toegang krijgen tot het postnetwerk van PostNL.

Jefferies heeft een koopadvies op PostNL met een koersdoel van 4,00 euro. Op de lange termijn is echter een koersdoel van 6,00 haalbaar, meent Kerstens.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 13, 2018 00:51 ET (04:51 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.