*

Market Talk

Beursblik: AkzoNobel vangt hogere kosten op

dinsdag 18 september 2018 08:29

Topman volgens JP Morgan ook positief over marge en marktklimaat.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel verwacht met prijsverhogingen in het vierde kwartaal de inmiddels stabiliserende grondstoffenkosten dit jaar geheel te kunnen opvangen. Dit concludeerde JP Morgan na een telefonische vergadering met topman Thierry Vanlancker van het verfconcern.

Terwijl de kosten van grondstoffen in 2017 en 2018 met 600 miljoen euro stegen, heeft AkzoNobel zijn verkoopprijzen agressief verhoogd, aldus de topman. Alleen in China is dat moeilijk, waar klanten prijsbewust zijn en lokale spelers de prijzen scherp houden.

Met de huidige kostenbesparingsplannen is een EBIT-marge van 17 procent haalbaar maar AkzoNobel bouwt een buffer in door te mikken op 15 procent, bleek ook uit het gesprek.

Over het marktklimaat wist Vanlancker te melden dat de Britse markt dit jaar aantrekt en Europa weer bescheiden groei laat zien. In China is de markt momenteel wat minder sterk maar Zuidoost-Azië doet het goed. Marine herstelt voorzichtig en Protective coatings profiteert van meer projecten in de olie- en aardgaswinning.

Grote overnames staan niet op de agenda en beleggers kunnen waarschijnlijk begin 2019 een teruggave van de verkoopopbrengst van Specialty Chemicals verwachten, via aandeleninkoop of dividend.

JP Morgan heeft geen advies op het aandeel, dat maandag sloot op 80,64 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 18, 2018 02:29 ET (06:29 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.