*

Market Talk

Beursblik: ING geeft koopadvies voor FNG

dinsdag 18 september 2018 09:59

Ziet groei en margeherstel bij Miss Etam en Brantano.

(ABM FN-Dow Jones) ING gaat het aandeel FNG volgen met een koopadvies en koersdoel van 30,00 euro.

De snelgroeiende moderetailer is volgens de bank goed gepositioneerd om beter te presteren dan sectorgenoten, dankzij het sterke omni-channel-aanbod en de strategische ombouw van zijn winkelmerk Brantano.

Het bedrijf onderscheidt zich van pure internetverkopers zoals Zalando, Asos en Amazon, door zijn combinatie van online aanwezigheid met fysieke winkels, aldus analisten van ING. FNG verkoopt zijn vrouwen- en kindermode via meer dan 2.000 winkels, waarvan ruim 500 eigen winkels en behaalt 12 procent van zijn omzet uit webshops.

De overnames van de Nederlandse damesmodeketen Miss Etam en de Belgische schoenenwinkels van Brantano bieden volgens ING aanzienlijk potentieel voor omzet en margeherstel. De EBITDA-marges van rond 5 procent steken volgens de marktvorsers nu nog schril af bij de marge van 13 procent van FNG's bestaande onderdeel Roots.

Het Brantano-merk heeft daarbij volgens ING potentie om een 'local hero' te worden in België, waar het de leemte kan vullen die Wehkamp bezet op de Nederlandse online-modemarkt. Ook Roots kan nog flink groeien online, terwijl Miss Etam nu al 25 procent van de omzet via het internet genereert.

ING rekent op een jaarlijkse omzetgroei voor FNG van 10 procent, waardoor de omzet in 2021 meer dan 700 miljoen euro zou moeten zijn. Dit moet leiden tot een jaarlijkse EBITDA-groei van 20 procent en een stijging van de winst per aandeel met 50 procent per jaar in de komende vijf jaar.

Het aandeel FNG koerste dinsdagochtend xxxx

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 18, 2018 03:59 ET (07:59 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.