*

Market Talk

Beursblik: geen extra impact vastgoedsector nieuwe belastingplan

woensdag 19 september 2018 10:19

ING handhaaft adviezen vastgoedfondsen.

(ABM FN-Dow Jones) Het Nederlandse Belastingplan 2019 zal geen materiële extra impact hebben op de aandelenkoersen van Nederlandse vastgoedfondsen. Dit stelde analist Jaap Kuin van ING woensdag in reactie op de presentatie van het belastingplan een dag eerder.

Volgens het Belastingplan 2019 moeten Nederlandse beursgenoteerde vastgoedfondsen per 2020 vennootschapsbelasting betalen over hun Nederlandse vastgoedobjecten. De maatregel zou volgens de analist inmiddels door beleggers ingeprijsd moeten zijn, waardoor hij geen extra materiële impact op de koers van fondsen als NSI, Wereldhave, Vastned en WDP.

"De winst- en verliesrekening van NSI zal het meest worden beïnvloed, maar heeft al een grote impact op de aandelenkoers te verwerken gekregen, gevolgd door Vastned, Wereldhave en WDP. Eurocommercial heeft geen Nederlandse activa in bezit en wordt niet beïnvloed, behalve op een positieve manier, aangezien sommige aandeelhouders geen dubbele belasting meer hoeven te betalen over het cashdividend", aldus Kuin.

ING handhaaft zijn koopadviezen voor NSI en Eurocommercial. Voor Vastned hanteert Kuin een verkoopadvies. Het advies voor Wereldhave luidt Houden, evenals het advies voor WDP.

De vastgoedaandelen koersten woensdagochtend overwegend lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 19, 2018 04:19 ET (08:19 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.