*

Market Talk

Beursblik: tegenwind Adecco raakt mogelijk ook Randstad

donderdag 20 september 2018 09:41

ING rekent vooralsnog op tijdelijke dip.

(ABM FN-Dow Jones) De groeivertraging die Adecco woensdag meldde zal mogelijk niet aan concurrent Randstad voorbij gaan. Dit denkt analist Marc Zwartsenburg van ING.

In juli en augustus zag Adecco de omzet op autonome basis en aangepast voor het aantal handelsdagen met twee procent stijgen. De volumetrends begin september wijzen evenwel op een licht groeivertraging ten opzichte van die eerste twee maanden van het derde kwartaal, zo stelde de Zwitserse uitzendgroep woensdag.

"Dit komt als een schok voor de markt", aldus de analist, vooral omdat de trend in Zuid-Europa verzwakte.

Randstad heeft volgens ING een blootstelling van ongeveer 30 procent aan Frankrijk, Spanje en Italië. Dat betekent dat de Nederlandse uitzender ook heel goed geraakt kan zijn, meent Zwartsenburg. Wel wees de analist erop dat Randstad marktaandeel wint in Italië. Daarbij kunnen de problemen van Adecco in Duitsland Randstad mogelijk in de kaart spelen. Ook over de Amerikaanse activiteiten van Randstad is ING te spreken.

"Daarom zijn we minder bevreesd over Randstad, tenzij de wat zwakkere nazomer niet slechts een tijdelijke dip blijkt", aldus Zwartsenburg.

ING heeft een koopadvies op Randstad met een koersdoel van 64,00 euro. Het aandeel handelde donderdag 0,4 procent hoger op 48,63 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 20, 2018 03:41 ET (07:41 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.