*

Market Talk

Beursblik: onverwachte meevaller Aegon

dinsdag 25 september 2018 09:37

Extra kapitaal biedt volgens KBC Securities ruimte voor bod op Vivat.

(ABM FN-Dow Jones) De vrijval van 1 miljard dollar kapitaal is een totaal onverwachte meevaller voor Aegon en biedt de verzekeraar armslag, bijvoorbeeld om een overnamebod op Vivat te doen. Dat stelde KBC Securities dinsdag in een rapport.

Aegon verwacht dat de Amerikaanse solvabiliteitsratio, die bij de halfjaarcijfers op 472 procent stond, in de tweede helft met 60 procentpunt zal dalen door de Amerikaanse belastinghervorming.

Een geplande fusie van twee juridische entiteiten in de Verenigde Staten per 1 oktober zou een kapitaalverlichting van 1 miljard dollar opleveren, of een stijging van de kapitaalratio met 50 basispunten. Dit zou de impact van de belastinghervorming dus voor het overgrote deel compenseren waardoor de ratio zelfs boven de beoogde bandbreedte van 350 tot 450 procent zou blijven.

De fusie zal op de lange termijn een geringe negatieve impact hebben op de kapitaalaanwas, maar op de korte termijn biedt het een mooie buffer voor eventuele tegenvallers in de nieuwe regelgeving door brancheorganisatie NAIC, aldus analist Jason Kalamboussis.

Aegon kan hierdoor meer agressieve stappen overwegen, zoals een overname van Vivat, zonder dat de schuldpositie veel zal verslechteren.

KBC Securities heeft een koopadvies op Aegon met ewen koersdoel van 6,00 euro. Het aandeel noteerde dinsdag 3,0 procent hoger op 5,72 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 25, 2018 03:37 ET (07:37 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.