*

Market Talk

Beursblik: Telemactis kan TomTom ruim miljard opleveren

donderdag 27 september 2018 09:42

Voldoende animo volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) Een verkoop van Telematics zal voldoende aandacht van potentiële kopers trekken. Dit verwacht analist Martijn den Drijver van NIBC.

Den Drijver waardeert Telematics momenteel op 0,92 miljard euro. Maar rekening houdend met de recente groeiversnelling en omdat de activiteiten schaars zijn, denkt de analist dat een daadwerkelijke verkoopprijs hoger kan uitvallen. "Dan zal TomTom een langdurig contract met de koper moeten sluiten voor het aanleveren van kaarten en verkeersdata", aldus Den Drijver.

NIBC ziet private equity als een potentiële koper vanwege de sterke vrije kasstroom. Maar ook grote telecombedrijven als Vodafone, Orange en misschien zelfs Amerikaanse spelers zullen interesse kunnen tonen. "Het belooft een concurrerend biedingsproces te worden."

Met de verkoopopbrengst kan TomTom investeren en eventueel een overname doen voor Automotive. Ook voorziet Den Drijver dat een deel zal terugvloeien naar de aandeelhouder in de vorm van een speciaal dividend.

Daarbij denkt Den Drijver ook dat het besluit ten aanzien van Telematics de kans op een eventuele verkoop van een belang in Automotive of het zoeken van partners hiervoor vergroot, zoals concurrent Here ook deed.

De keerzijde van een verkoop van Telematics is wel dat de winstgevendheid van de resterende activiteiten wordt geraakt, aangezien de kosten van de holding over minder activiteiten kunnen worden uitgespreid.

Het aandeel TomTom won donderdag 17,5 procent op 7,26 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 27, 2018 03:42 ET (07:42 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.