*

Market Talk

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Aalberts licht

vrijdag 28 september 2018 07:54

Koersdoel naar 47,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft donderdag het koersdoel voor Aalberts Industries verhoogd van 47,25 naar 47,50 met een ongewijzigd koopadvies.

Analist Tijs Hollestelle van ING ziet de huidige koerszwakte van het aandeel Aalberts als een "uitstekend koopmoment", waarbij volgens hem de fundamenten van de onderneming uit Langbroek "sterker dan ooit" zijn.

Het aandeel verloor sinds de piek begin dit jaar circa een vijfde aan beurswaarde, vanwege een zwak sentiment op de aandelenmarkten vanwege de gevolgen van een oplaaiende handelsoorlog. Vooral in de auto-industrie was het sentiment zwak, aldus Hollestelle.

De analist merkte op dat Aalberts nog steeds bezig is om het bedrijf efficiënter te maken, maar dat tegelijk de pogingen om de portefeuille te stroomlijnen al grotendeels afgerond zijn. Daar plukt Aalberts nu de vruchten van, aldus Hollestelle. De recent opwaarts bijgestelde EBIT-margedoelstelling van meer dan 14 procent onderstreept dit, aldus ING.

Het management is bovendien meer gefocust op externe groeimogelijkheden, waarbij niet alleen kleinere overnames op het menu blijven staan, maar ook grotere acquisities door ING niet worden uitgesloten.

Het aandeel Aalberts Industries verloor donderdag 0,7 procent op 36,30 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 28, 2018 01:54 ET (05:54 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.