*

Market Talk

Beursblik: beursexperts blijven pessimistisch

maandag 1 oktober 2018 07:12

Shell favoriet voor oktober.

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts blijven somber gestemd. Dit bleek uit de maandelijkse enquête van Actiam onder 58 experts.

Inmiddels zijn de experts al zeven maanden op rij somber gestemd. "2018 is dan ook tot dusverre een matig beursjaar geweest", zei analist Corne van Zeijl, die namens Actiam verantwoordelijk is voor de maandelijkse enquête.

De redenen voor het pessimisme zijn volgens Van Zeijl "simpel en duidelijk", namelijk Brexit, handelsoorlog, afbouw QE, Italië en Amerikaanse schuldenproblemen.

Voor oktober is 34,5 procent van de experts somber gestemd en slechts 27,6 procent optimistisch. En voor de komende zes maanden werd men ook weer wat somberder.

Deze maand is indexzwaargewicht Royal Dutch Shell opnieuw favoriet bij de experts, gevolgd door ING Groep. "Nu de koers van dit geteisterde bedrijf [ING] bij de slechtste AEX aandelen van heel 2018 behoort, vinden sommigen experts het weer tijd om te kopen."

Na Shell en ING volgt Signify. "Die komen we niet zo vaak tegen op deze lijst, maar dit aandeel heeft het ook opmerkelijk slecht gedaan", stelde Van Zeijl.

Wegblijven moeten beleggers volgens de experts bij Altice. Zoals zij overigens vaak adviseren. Verder zijn AkzoNobel en ArcelorMittal ook weinig geliefd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 01, 2018 01:12 ET (05:12 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.