*

Market Talk

Beursblik: TomTom slaat goede slag

woensdag 3 oktober 2018 08:57

NIBC te spreken over contracten BMW en PSA en verhoogt koersdoel.

(ABM FN-Dow Jones) Het contract dat TomTom dinsdag aankondigde met BWM toont aan dat de Nederlandse navigatiespecialist de marktleider in verkeersdata blijft, terwijl de verlenging met het Franse PSA laat zien dat niet alle partijen voor Google kiezen. Dit stelde analist Martijn den Drijver van NIBC woensdag.

BMW is één van de aandeelhouders van concurrent Here, benadrukte Den Drijver. Daarmee is dit contract een belangrijke winst voor TomTom. De marktvorser schat de waarde van het contract op 25 miljoen tot 27 miljoen euro per jaar.

De verlenging van het contract met PSA na 2020 laat zien dat niet alle autofabrikanten nu voor Google kiezen, vulde de analist aan. Deze angst kwam in de markt nadat Renault, Nissan en Mitsubishi recent een contract tekenden met de Amerikaanse internetgigant.

Met de contractverlenging met PSA komt ook Opel erbij voor TomTom, wat volgens taxaties van Den Drijver goed is voor een extra 18 miljoen tot 20 miljoen euro omzet per jaar.

NIBC heeft een Houden advies op TomTom. Daarbij verhoogde Den Drijver het koersdoel naar 6,75 euro. TomTom meldt op zijn website dat het oude koersdoel van NIBC 6,00 euro was per 19 september.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 03, 2018 02:57 ET (06:57 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.