*

Market Talk

Beursblik: prima Amerikaans banenrapport

woensdag 3 oktober 2018 14:54

Rabobank ziet geen reden voor Fed om af te wijken van vierde renteverhoging.

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn in september in Amerika 230.000 nieuwe banen gecreëerd in de private sector en dat is een goed en net cijfer, dat voor de Federal Reserve de mogelijkheid open houdt om dit jaar de rente nog één keer verhogen en dat ook past bij hetgeen de centrale bank signaleert in de economie. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

"Er zijn wel twee kanttekeningen bij het ADP-cijfer te plaatsen", aldus Marey. Om te beginnen is het niet zozeer een loonstrookjesrapport, maar meer een econometrisch model met nogal wat variabelen en het heeft daarmee dus eigenlijk een bijsluiter die het lastig maakt om op basis van de vandaag gemelde groei van 230.000 banen in september te voorspellen dat het cijfer van aanstaande vrijdag ook beter zal zijn dan verwacht."

"Ten tweede kan de consensus voor het banenrapport van vrijdag ook een aantal al eerder verzamelde voorspellingen bevatten die van voor het cijfer van vandaag dateren en dus nog niet mede zijn gebaseerd op het cijfer van vandaag. Daarmee kan het cijfer van vrijdag hoger uitvallen dan verwacht, maar dat behoeft wel enige nuance", zo legde Marey uit.

De banengroei in de private sector bleek woensdag op zijn beurt al beter dan verwacht, terwijl het augustuscijfer ook nog eens licht opwaarts werd bijgesteld.

De euro noteerde woensdagmiddag fractioneel lager ten opzichte van de dollar op 1,1543 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 03, 2018 08:54 ET (12:54 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.