*

Market Talk

Beursblik: winstwaarschuwing sectorgenoot onderstreept onzekere vooruitzicht Besi

donderdag 4 oktober 2018 08:49

NIBC handhaaft koopaanbeveling.

(ABM FN-Dow Jones) Een winstwaarschuwing van chipverpakker Rudolph Technologies onderstreept nog maar eens de onzekerheid die voor sectorgenoot BE Semiconductor Industries in het verschiet ligt. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag voorbeurs.

"We concludeerden al dat de komende kwartalen onzeker ogen voor Besi en dit werd nog eens bevestigd met dit nieuws", aldus De Jong.

Rudolph Technologies verlaagde de omzetverwachting van 65 miljoen naar 59 tot 61 miljoen dollar. De consensus lag ook op 65 miljoen dollar. De winstraming van de onderneming ging van 0,30 tot 0,40 dollar per aandeel naar 0,22 tot 0,25 dollar.

"Na het duidelijk positieve nieuws van Intel eerder deze week, is dit [de waarschuwing] een negatief signaal", aldus De Jong.

Ondanks de onzekerheid voor de korte termijn, blijft NIBC voor de middellange termijn erg positief gestemd. Vooral in 3D Sensing, TCB/Fan Out en China ziet de analist goede groeikansen voor de Duivense toeleverancier.

Momenteel vindt De Jong het aandeel Besi erg goedkoop, nadat het aandeel dit jaar al met 45 procent daalde. Daarbij keert de onderneming veel uit aan aandeelhouders en worden er eigen aandelen ingekocht. Het advies luidt dan ook Kopen met een koersdoel van 27,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 04, 2018 02:49 ET (06:49 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.