*

Market Talk

Beursblik: vertrouwen Binck-belegger licht gedaald

zaterdag 6 oktober 2018 11:47

RELX geliefd, TomTom verkoopkandidaat.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers in de financiële markten is in oktober licht gedaald. Dit concludeerde onlinebroker Binck Bank zaterdag.

Kwam het vertrouwen van particuliere beleggers in september nog uit op een stand van 4,2, voor oktober noteerde de vertrouwensindex op 3,8. Begin dit jaar piekte de barometer op 6,2. De Binck Beleggersbarometer loopt van 10 negatief tot 10 positief.

"Hoewel beleggers per saldo nog steeds positief zijn over de beurs zet daarmee, na de kleine opleving in september, de dalende trend die deze zomer werd ingezet langzaam verder door."

Voor komende maand rekenen de Binck-beleggers op een stijging van de AEX met 0,5 procent en voor de komende drie maanden op 1,2 procent.

Top & flop

Voor oktober is RELX het meest favoriete aandeel onder de beleggers van Binck. Verder is de financiële sector geliefd met ASR, ING en Aegon op de tweede tot en met de vierde plek.

Opvallend is dat ING ook in de lijst met minst favoriete aandelen staat. Alleen TomTom is nog minder geliefd. Ook Altice geldt als een verkoopkandidaat.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 06, 2018 05:47 ET (09:47 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.