*

Market Talk

Beursblik: veel vraag naar iPhone Xs Max

maandag 8 oktober 2018 12:29

UBS blijft positief over Apple.

(ABM FN-Dow Jones) De vraag naar de nieuwe iPhones van Apple is momenteel wat het meest speelt onder beleggers in de Amerikaanse fabrikant, en die lijkt sterk te zijn. Dit stelde UBS maandag in een rapport.

Na beleggers te hebben gepolst, nam de Zwitserse zakenbank een paar steekproeven in de Verenigde Staten om te zien hoe snel de iPhone kan worden geleverd. Hoewel dit een momentopname is en de leveringsdynamiek vaak wisselt, durfde UBS toch de conclusie te trekken dat er veel vraag lijkt naar grotere iPhone-modellen, terwijl de kleinere Xs nog meestal in alle kleuren en geheugencapaciteiten voorradig is.

UBS ziet het aantal verkochte iPhones in 2019 met 2 procent stijgen, waar analisten gemiddeld een vlak verkoopcijfer voorzien. Volgens UBS wordt 2019 een jaar waarin veel Amerikanen en Europeanen hun iPhone vervangen, na het 'tussenjaar' 2018, waarin de Amerikaanse omzet vlak bleef en die in Europa met acht procent daalde, na dubbelcijferige groei in 2017.

Verder ziet UBS de dalende Chinese bijdrage aan Apple's iPhone-omzet stabiliseren, dankzij meer vraag naar grotere schermen en exemplaren met ruimte voor een dubbele simkaart, die de negatieve gevolgen van toenemende concurrentie en een handelsoorlog kunnen opvangen.

UBS heeft een koopadvies op Apple met een koersdoel van 250 dollar. Het aandeel Apple sloot vrijdag op 224,26 dollar

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 08, 2018 06:29 ET (10:29 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.