*

Market Talk

Beursblik: ING verwacht uitdagend najaar voor Britse economie

woensdag 10 oktober 2018 12:03

Voorzichtigheid bij consument en bedrijfsleven volgens bank.

(ABM FN-Dow Jones) Zonnig weer heeft de Britse economie een boost gegeven, maar de onzekerheid rond de Brexit en voorzichtigheid bij de consument kunnen in het Verenigd Koninkrijk voor een uitdagende herfst en winter zorgen. Dat schrijft econoom James Smith van ING woensdag.

Woensdagmorgen werd bekend dat de Britse groei in augustus een vlakke groei heeft laten zien. "De groei bleef in augustus onveranderd, maar daar stond een stevige groei van 0,4 procent in juli tegenover. Dit wijst op een groei van het BBP met 0,5 tot 0,6 procent in het derde kwartaal", meent Smith.

Nu het zonnige weer bijna geheel achter de rug is, wijst de econoom op de "uitdagingen" voor het Verenigd Koninkrijk. "Het parlement moet instemmen met een akkoord over de Brexit en een dergelijke stemming wordt niet voor half december verwacht. Dat betekent dat het bedrijfsleven tot die tijd voorzichtig blijft. Hierdoor kunnen we ook geen grote verbetering van het consumentenvertrouwen zien, vooral als werknemers de effecten voor hun banen te horen krijgen, als er een 'no deal' komt", aldus Smith.

Smith wijst verder op de gestegen benzineprijzen. Volgens hem hebben die sinds maart van dit jaar tot een inkomensdaling van 10 procent geleid.

"We denken dat er een kans is dat het economische momentum opnieuw vertraagt. Dit betekent dat de Bank of England pas na mei 2019 geneigd is om de rente weer te verhogen", stelt Smith

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 10, 2018 06:03 ET (10:03 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.