*

Market Talk

Beursblik: Barclays somber over internetreuzen

woensdag 10 oktober 2018 21:38

Analisten voorzien matig teleurstellend cijferseizoen.

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen van prominente Amerikaanse internetbedrijven zoals Amazon.com, Alphabet en Twitter gingen woensdag hard onderuit op Wall Street, waardoor de Nasdaq-index afstevende op de slechtste beursdag sinds februari.

De verkoopgolf viel samen met een waarschuwing door analisten van Barclays dat internetbedrijven wisselvallige resultaten over het derde kwartaal zullen presenteren.

Analist Ross Sandler van Barclays merkte op dat veel internetbedrijven hun omzetdoelen in het tweede kwartaal niet haalden, wat voor het eerst was sinds de financiële crisis, en vervolgens hun omzetdoel voor het derde kwartaal verlaagden.

Internetbedrijven noemden een minder gunstige valutaklimaat, strengere regels in Europa, het wereldkampioenschap voetbal en onrealistische groeidoelen van analisten als redenen voor de tegenvallers.

Volgens Sandler wordt dit meer uitdagende klimaat pas sinds een paar weken verdisconteerd in de koersen en gaat de sector opnieuw een wisselvallig cijferseizoen tegemoet. De internet-analist adviseert selectief te zijn in het vergroten van posities, aldus het Barclays-rapport.

Sandler denkt dat de cijfers van Alphabet "OK" zullen zijn, die van Ebay "in lijn" met de verwachtingen, Amazon.com "gemengd", terwijl de groeicijfers van sociale media Twitter en Snap "bleek" zullen ogen.

Twitter en Snap verloren woensdag respectievelijk 7 procent en 5 procent in waarde, terwijl muziekdienst Spotify onderuitging met 6,4 procernt en Amazon.com 4,8 procent minder waard werd. Internetveilinghuis Ebay verloor 3,9 procent, Alphabet 3,2 procent en Facebook 2,9 procent.

De Nasdaq-index stond een half uur voor het sluiten van de beurs 3 procent lager en de S&P500-index verloor 2,3 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 10, 2018 15:38 ET (19:38 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.