*

Market Talk

Beursblik: afstel beursgang Leaseplan zwak teken

donderdag 11 oktober 2018 11:45

Afstel mogelijk te maken met afschrijvingen in Turkije volgens Lynx.

(ABM FN-Dow Jones) Leaseplan heeft een opvallende beslissing gemaakt door de beursgang zo kort van tevoren af te blazen, hetgeen een zwak teken is. Dit stelde analist Justin Blekemolen van Lynx donderdag.

Leaseplan stelde af te zien van een beursgang in Amsterdam en Brussel, vanwege de recente marktomstandigheden. Leaseplan zou in de komende weken naar de beurs gaan. Blekemolen noemde het afstel opvallend, zeker nu dit al de tweede keer is dat de beursgang niet doorgaat.

Eerder dit jaar zag het autoleasebedrijf al af van een beursgang, vanwege interne ontwikkelingen, aldus de analist van Lynx.

"Het is een zwak teken dat Leaseplan afziet van de beursgang, na slechts een paar dagen van koersverliezen op de mondiale beurzen", zo stelde Blekemolen. De analist vermoedt dat er misschien meer aan de hand is.

"Leaseplan heeft recent flink moeten afschrijven in Turkije, vanwege economische tegenwind. Het kan zijn dat de interesse in het bedrijf flink is afgenomen, na openen van de boeken. Maar dat is speculatie", aldus Blekemolen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 11, 2018 05:45 ET (09:45 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.