*

Market Talk

Beursblik: daling omzet Unilever

woensdag 17 oktober 2018 14:10

Wel onderliggende groei.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien dalen, maar wist onderliggend wel groei te realiseren. Dit bleek uit een consensus die Unilever zelf publiceerde op basis van de taxaties van achttien analisten.

De consensus rekent voor het derde kwartaal op een omzet van 12.561 miljoen euro. Dat zou een omzetdaling van 4,6 procent betekenen ten opzichte van vorig jaar, waarbij wisselkoerseffecten met 5,4 procent op de omzet drukten. De omzet ligt ook lager dan de 13,7 miljard euro uit het tweede kwartaal.

De onderliggende omzetgroei, die voor de meeste analisten richtinggevend is voor de prestaties van Unilever, wordt ingeschat op 4,3 procent. Deze stijging is voor 3,2 procentpunt te danken aan hogere volumes en voor 1,1 procentpunt aan betere prijzen.

Analist Andrew Wood van Bernstein voorziet een omzetdaling van 3,2 procent en een onderliggende omzetgroei van 4,5 procent. "Na de stakingen in de transportsector zal de omzet in Brazilië weer opveren." Wood denkt ook dat het afgelopen warme weer in Europa een positieve impuls heeft gegeven aan de ijsverkoop van Unilever.

Exclusief Spreads zou de onderliggende groei 4,3 procent bedragen, denken de analisten die bijdroegen aan de consensus. In juli rondde Unilever de verkoop van de Spreads-divisie aan KKR af. Met de verkoop van de Spreads-divisie is een bedrag van 6.825 miljoen euro gemoeid.

Bernstein-analist Wood verwacht dat het management voor dit jaar zal vasthouden aan een autonome groei van 3 tot 5 procent, met "margegroei op koers voor de targets van 2020". Wood voorziet zelf voor het gehele jaar een autonome groei van 3,4 procent.

"Onze prioriteiten voor 2018 zijn om in volumes harder te groeien dan de markten, sterke prestaties uit kostenbesparingsprogramma's te realiseren, de integratie van Foods & Refreshments te voltooien, en om afscheid te nemen van Spreads", zei bestuursvoorzitter Paul Polman van Unilever eerder dit jaar in een toelichting op de halfjaarcijfers.

Unilever maakt donderdag voorbeurs cijfers over het tweede kwartaal bekend. Het aandeel Unilever handelde woensdag 1 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 17, 2018 08:10 ET (12:10 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.