*

Market Talk

Beursblik: KPN op koers voor outlook

dinsdag 23 oktober 2018 13:22

Markt wacht op beleggersdag.

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het derde kwartaal van 2018 de omzet en het bedrijfsresultaat, rekening houdend met bijzondere posten, vermoedelijk grofweg gelijk zien blijven aan die in een kwartaal eerder. Dit denken analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Analisten mikken voor het derde kwartaal gemiddeld op een omzet van 1.396 miljoen euro met een geschoonde EBITDA van 586 miljoen euro. Daarnaast rekenen de analisten voor 21 miljoen euro aan incidentele en reorganisatiekosten.

In het tweede kwartaal van dit jaar ging het om een omzet van 1.402 miljoen euro met een geschoonde EBITDA van 577 miljoen euro.

KPN mikt voor dit jaar op een geschoonde EBITDA in lijn met die van 2017. Volgens ING zit het telecombedrijf daarmee op koers. Vermoedelijk is de tegenwind op het vlak van regelgeving in de mobiele markt eruit aan het lopen, denkt ING, "maar we zien geen verandering qua hevige concurrentie". De trend in de zakelijke markt blijft vermoedelijk negatief.

Grote verrassingen worden door de analisten van ING niet voorzien.

Beleggers kijken inmiddels uit naar de beleggersdag van KPN eind november. Dan zal de nieuwe CEO Maximo Ibarra zijn ambities en een strategische update geven.

KPN opent de boeken woensdag voorbeurs.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 23, 2018 07:22 ET (11:22 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.