*

Market Talk

Beursblik: KPN verrast niet

woensdag 24 oktober 2018 08:37

Bernstein verwacht ook op beleggersdag geen vuurwerk.

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalresultaten van KPN leverden weinig verrassingen op. Dit stelde analisten van Bernstein woensdag.

"Voorspelbaar als deze waren, konden we bijna onze korte commentaren op de voorgaande kwartalen kopiëren", schreven de marktvorsers.

Op jaarbasis daalde de omzet van KPN met 1,6 procent en de aangepaste EBITDA met 1,2 procent.

De omzetontwikkeling in de consumentenmarkt zette door, aldus Bernstein. "De prijsverhogingen die KPN in juli doorvoerde, lijken goed te zijn gevallen", aldus de analisten.

Terwijl de consumentenomzet in het derde kwartaal met 0,6 procent op jaarbasis terugliep, was dit een kwartaal eerder nog een krimp van 2,8 procent.

Daarentegen noemde Bernstein de omzet van KPN in de zakelijke markt "verrassend zwak". De verkopen liepen met ongeveer 3 procent terug, tegen 1,7 procent voor heel dit jaar tot nog toe.

Voor heel 2018 mikt KPN op een vlakke EBITDA. "Dit lijkt een uitgemaakte zaak", aldus Bernstein, wat ook geldt voor de investeringen van 1,1 miljard euro. Over de kasstroom werd KPN concreter, door aan te geven dat die zal stijgen naar 800 miljoen euro. Dit was volgens de analisten echter al verwacht.

Alle ogen zijn nu gericht op de beleggersdag op 28 november, meent Bernstein. Toch denken de analisten niet dat de markt op veel vuurwerk moet rekenen, tenzij CEO Maximo Ibarra met de vuist op tafel slaat. En de topman zal ook moeten uitleggen hoe hij de risico's van nieuwe regelgeving in de kabelmarkt denkt te kunnen neutraliseren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 24, 2018 02:37 ET (06:37 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.