*

Market Talk

Beursblik: omzetdaling voor Besi

woensdag 24 oktober 2018 11:47

Analisten kijken naar outlook.

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft in het derde kwartaal van 2018 een flink lagere omzet geboekt. Hiervoor waarschuwde de toeleverancier van de halfgeleidersector zelf reeds.

Bij de halfjaarcijfers waarschuwde Besi voor een teruglopende omzet. Voor het derde kwartaal rekent de toeleverancier van de halfgeleidersector op een omzetdaling van 25 tot 30 procent op kwartaalbasis, vooral door lagere inkomsten uit die bonding voor mobiele toepassingen en seizoenseffecten.

"Normaal dalen ze sequentieel zo'n 15 procent in het derde kwartaal. Nu hebben ze al gewaarschuwd dat het veel erger wordt, namelijk 25 tot 30 procent zelfs. Ik kan me gezien de orderportefeuille niet voorstellen dat het heel veel erger wordt dan dit", zei analist Jos Versteeg van InsingerGilissen woensdag tegen ABM Financial News.

In het tweede kwartaal werd een omzet behaald van 161,1 miljoen euro, een daling op jaarbasis van 5,2 procent, maar een stijging van 4,0 procent op kwartaalbasis. Besi waarschuwde begin juli al voor een tegenvallend omzetcijfer, nadat een grote klant eind juni voor 28 miljoen euro aan orders voor smartphone-applicaties afzegde, via zijn Aziatische onderaannemers. Eerder ging het bedrijf nog uit van 10 tot 15 procent groei.

Belangrijkste vraag donderdag is volgens analist Edwin de Jong van NIBC vooral wat de verwachtingen van Besi voor de komende periode zijn. Voorzichtige uitspraken van bijvoorbeeld Melexis woensdag en AMS dinsdag "zouden wel eens een voorbode kunnen zijn", waarschuwde De Jong.

De afgelopen maanden staat het aandeel Besi stevig onder druk, dusdanig dat Kepler Cheuvreux halverwege oktober besloot een koopaanbeveling af te geven. Tegelijk verlaagde analist Peter Olofsen wel het koersdoel van 33,00 naar 24,00 euro.

Besi opent donderdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 24, 2018 05:47 ET (09:47 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.