*

Market Talk

Beursblik: uitzonderlijk hoge marge Besi

donderdag 25 oktober 2018 08:45

Afgegeven outlook vierde kwartaal wel tegenvaller volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft in het derde kwartaal veel beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag.

De analist wees op de "uitzonderlijk sterke" brutomarge van 58 procent en de strikte kostenbeheersing. "Een erg sterk prestatie in een erg moeilijke markt", aldus De Jong.

De omzetdaling van 27 procent afgelopen kwartaal toont volgens NIBC maar weer eens hoe cyclisch de sector is waarin Besi zit.

Daarbij is de voor het vierde kwartaal afgegeven outlook van een omzetkrimp van 20 tot 25 procent op kwartaalbasis slechter dan waarop NIBC rekende.

De Jong zal op basis van de kwartaalupdate de omzetverwachting voor 2018 met 4 procent neerwaarts bijstellen en die voor de EBIT met 4,6 procent. Onduidelijk blijft hoe 2019 zal uitpakken, "maar de toegenomen orderinstroom is een positief signaal", stelde de marktvorser.

Daarbij meent de analist dat Besi onder de huidige omstandigheden juist handelt.

Met het oog op de kaspositie en de dalende waarderingen in de sector zou De Jong niet verrast zijn als Besi een overname gaat doen. In het verleden gebruikte Besi een zwakke markt eveneens om zijn slag te slaan op overnamegebied.

NIBC heeft een koopadvies op Besi met een koersdoel van 27,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 25, 2018 02:45 ET (06:45 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.