*

Market Talk

Beursblik: Draghi erkent zwakkere data

donderdag 25 oktober 2018 15:14

Geen grote verrassingen volgens Rabobank.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft donderdag niet voor vuurwerk gezorgd met het nieuwste rentebesluit. Dit zei marktanalist Bas van Geffen tegen ABM Financial News.

"Weinig verrassingen, in ieder geval niet op beleidsgebied", aldus Van Geffen.

Wel erkende Draghi, en dat had hij nog niet eerder gedaan volgens Van Geffen, dat de inkomende data wat tegenvallen. "Toch lijkt dit de beleidsraad geen zorgen te baren." De data zijn volgens de ECB nog altijd in lijn zijn met een langzamere groei. Van een zogenoemde downturn is volgens de centrale bank echter geen sprake.

"Dit kan inderdaad de hele lezing zijn, maar wij denken dat het mogelijk ook mee kan spelen dat Draghi nog niet al te negatief over de outlook wil klinken omdat de ECB vastberaden is om de netto aankopen echt in december te stoppen", merkte Van Geffen op.

In die context moeten volgens Rabobank ook de notulen van de bijeenkomst in september worden gezien, waar een passage suggereerde dat er één of enkele leden van de beleidsraad pleitten voor een verandering naar een negatieve risk assessment.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 25, 2018 09:14 ET (13:14 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.