*

Market Talk

Beursblik: provisie Heijmans meevaller

woensdag 31 oktober 2018 10:05

Onderliggende presteert bouwer volgens ING goed.

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft een meevallende provisie voor het ingetrokken contract met TenneT genomen. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING woensdag.

Vanwege een verschil van inzicht werd halverwege oktober het contract met Heijmans en Europoles voor The Wintrack II ingetrokken door TenneT. Het betreft een contract voor de bouw van nieuwe hoogspanningsmasten voor Eemshaven-Vierverlaten en Borssele-Rilland. Heijmans was daarbij verantwoordelijk voor de constructie van de funderingen van de masten.

Met het oog op deze kwestie kondigde Heijmans woensdag een verliesvoorziening aan van 10 miljoen euro. "Daarmee neemt het bedrijf de belangrijkste kwestie voor de koersontwikkeling op dit moment weg", aldus Hollestelle.

De analist benadrukt dat een arbitragecommissie zich nog over de kwestie moet buigen, maar het maximale verlies lijkt niet hoger dan 20 miljoen euro te liggen, aldus Hollestelle. "Dat oogt handelbaar en relatief laag gezien de omvang van het project."

Onderliggend ontwikkelden de verschillende divisies van Heijmans zich volgens Hollestelle positief, zoals ook verwacht. De Nederlandse huizenmarkt doet het goed over de brede linie, meent de analist. Dit is geruststellend, maar geen grote verrassing, voegde hij toe.

ING was verder te spreken over de balans van Heijmans. In het derde kwartaal besloot de bouwer de kredietfaciliteit verder terug te brengen met 22,75 miljoen euro. "Daarmee is de gefaseerde afbouw tot 121 miljoen euro, oorspronkelijk gepland voor afronding op 30 juni 2019, inmiddels bereikt", zei Heijmans.

ING heeft een koopadvies op Heijmans met een koersdoel van 14,45 euro. Het aandeel won woensdag 9,1 procent op 9,79 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 31, 2018 05:05 ET (09:05 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.