*

Market Talk

Beursblik: solide kwartaal Basic-Fit

woensdag 31 oktober 2018 10:04

Groei lidmaatschappen kon sterker zijn volgens ING.

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft een zeer solide derde kwartaal achter de rug, waarin de verwachtingen licht werden overtroffen. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING woensdag.

Zwartsenburg merkte wel op dat ING vooraf wat terughoudend was in de verwachtingen in verband met de mogelijke impact van het warme weer. Positief noemde de analist een stijging van 1,6 procent van het rendement per lid in het derde kwartaal. Dit geeft volgens Zwartsenburg blijk van een duidelijk positieve trend, na een krimp van 4,1 procent in het eerste kwartaal en een afname van 0,7 procent in het tweede kwartaal.

De groei van het aantal lidmaatschappen noemde de marktvorser "solide", maar kon sterker hebben uitgepakt met het oog op betere opbrengsten, weersinvloeden en de fasering van nieuwe clubs.

Zwartsenburg zag dat een marketingcampagne in Frankrijk vooralsnog niet leidde tot een beter dan verwachte groei van het aantal lidmaatschappen in het land.

"Al met al een zeer solide kwartaal en onze jaarverwachtingen blijven intact", aldus de analist.

ING heeft een koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 34,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel woensdagochtend 6,8 procent hoger op 26,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 31, 2018 05:04 ET (09:04 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.