*

Market Talk

Beursblik: ING sterk in meeste divisies

donderdag 1 november 2018 09:40

Hogere inkomsten en stabiele kosten volgens Jefferies.

(ABM FN-Dow Jones) ING deed het in het derde kwartaal van 2018 met de meeste divisies beter dan verwacht, terwijl dankzij kostenbesparingen de verhouding tussen kosten en inkomsten over de brede linie verbeterde. Dat stelde Jefferies donderdag in een rapport.

De analist verwacht dat de markt positief zal reageren op de kostenbeheersing, hoewel zwartkijkers de hogere inkomsten kunnen toeschrijven aan treasury-activiteiten, zoals aangepaste hedgeposities.

In Nederland deed de bank het per saldo aardig beter dan verwacht, met bijna 13 procent hogere fee-inkomsten die de daling van de rentebaten met 5 procent opvingen. Een cao-akkoord liet de kosten met 7 procent stijgen maar de kosten-inkomsten-ratio was laag, met 44,8 procent, profiterend van de ingezette reorganisatie. Er vielen minder voorzieningen voor slechte leningen vrij, wat bijdroeg aan de hogere risicokosten voor de groep.

In België vielen de resultaten tegen, met 4 procent lagere fees en lagere overige inkomsten. De rentebaten stegen echter met bijna 5 procent door hogere hypotheekrentes. De kosten daalden licht door de personeelsreductie met 200 man.

Met de buitenlandse retailbanken presteerde ING sterk, met aanhoudend sterke groei van primaire klanten. De Duitse omzet steeg 12 procent, dankzij treasury-gerelateerde inkomsten die compenseerden voor margedruk. In de overige landen steeg de omzet 10 procent. De risicokosten stegen in Turkije en Roemenië.

Bij de zakenbank steeg de omzet in Industry Lending en General Lending, maar waren er ook meer kredietvoorzieningen in de VS en België. Financial Markets had het moeilijk, Treasury leverde een goede bijdrage met een herschikking van de hedgeposities.

Jefferies heeft een koopadvies op ING met een koersdoel van 19,20 euro.

Het aandeel ING stond donderdag 4,9 procent hoger op 10,99 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 01, 2018 04:40 ET (08:40 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.