*

Market Talk

Beursblik: sterk kwartaal opluchting voor topman ING

donderdag 1 november 2018 10:06

Krapper kapitaal kan kredietgroei beperken.

(ABM FN-Dow Jones) De beter dan verwachte kwartaalcijfers van ING zullen een opluchting zijn voor CEO Ralph Hamers. Dit verwacht KBC Securities, na een spervuur van negatief nieuws in het afgelopen kwartaal.

KBC merkte daarbij op dat de meevaller het gevolg is van hogere inkomsten en lagere kosten, waardoor deze van betere kwaliteit is dan in het tweede kwartaal, toen de lage risicokosten de verwachtingen overtroffen.

Een verbetering van de situatie in Turkije betekent dat de bank geen goodwill-afschrijving hoeft te doen in het land, wat volgens analist Jason Kalamboussis ook een opluchting is.

De rentebaten stegen met 2 procent en dus minder hard dan de beoogde groei met 3 tot 4 procent, maar gezien de omstandigheden is dit een sterk resultaat, stelde de analist.

Alleen in België vielen de resultaten volgens Kalamboussis tegen, mede door hogere kredietvoorzieningen.

Minder positief is ook dat de spaarrentes niet echt meer omlaag kunnen, hoewel dit in het afgelopen kwartaal nog wel lukte in Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië en Oostenrijk.

Verder kan de krappere kapitaalpositie een beperkende factor worden voor de groei van het leningenboek. De analist merkt in dat kader op dat de nettowinst in het kwartaal geheel werd gereserveerd voor het dividend.

De rentemarge stond echter niet onder druk, wat wijst op hogere marges op verstrekte kredieten.

KBC heeft een Houden advies en koersdoel van 13,00 euro. Het aandeel ING steeg donderdag 4,9 procent tot 10,99 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 01, 2018 05:06 ET (09:06 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.