*

Market Talk

Beursblik: vrije kasstroom Shell verbazingwekkend sterk

donderdag 1 november 2018 10:16

ING handhaaft Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de resultaten van Royal Dutch Shell licht onder de consensus uitkwamen, was de operationele vrije kasstroom verbazingwekkend sterk. Dit concludeerde analist Quirijn Mulder van ING.

Shell boekte in het derde kwartaal een CCS winst van 5,6 miljard dollar, wat onder de consensus was van 5,8 miljard dollar, maar boven de door ING verwachte winst van 5,5 miljard dollar. De operationele vrije kasstroom bedroeg 12,1 miljard dollar. Wat volgens Mulder verbazingwekkend sterk is. De analist voorziet dan ook een positieve koersreactie.

De winst van Upstream was volgens Mulder enigszins teleurstellend, terwijl Downstream beter presteerde dan hij had verwacht. Chemicals eindigden zwak vanwege margedruk.

Wat het vierde kwartaal betreft zijn de vooruitzichten volgens Mulder voor Upstream gunstig en voor LNG iets minder. "In het algemeen ziet het vierde kwartaal er goed uit", aldus Mulder. Hoewel de inkomsten volgens sommigen misschien een beetje aan de licht kant zijn, zou de ontwikkeling van de vrije kasstroom volgens hem de koers van het aandeel moeten aanjagen.

ING handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 27,00 euro. Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde donderdag op een groen Damrak 1,1 procent lager op 27,85 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 01, 2018 05:16 ET (09:16 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.