*

Market Talk

Beursblik: Credit Suisse zet AkzoNobel op kooplijst

donderdag 1 november 2018 10:40

Bank waardeert ruime kas AkzoNobel.

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse gaat het aandeel AkzoNobel weer volgen met een Outperform advies en een koersdoel van 86,00 euro. Dat meldde de Zwitserse zakenbank donderdag in een rapport.

Volgens de analist focust AkzoNobel voor het eerst in lange tijd weer op winst in plaats van volume, om zijn margedoel te halen, onder druk van aandeelhouders die anders liever zien dat het bedrijf zich laat overnemen.

Als risico's voor het vierde kwartaal noemt de analist onder meer hogere grondstoffenkosten en een lagere vraag door de economische onzekerheid. Omdat de marktvraag momenteel al lager ligt dan het gemiddelde voor de cyclus zou het neerwaartse risico voor de volumes echter beperkt zijn.

De bank wees ook op de sterke financiële positie. AkzoNobel keert de komende twee jaar 35 procent van zijn marktkapitalisatie uit en houdt dan nog ruimte op de balans over. Met de sterke kasstroom en zonder grote overnameprooien kunnen extra dividenden of aandeleninkopen wel eens structureel worden bij Akzo, meent Credit Suisse.

Het aandeel is momenteel 19 procent goedkoper dan Amerikaanse sectorgenoten, wat traditioneel zo'n 16 procent was. Als AkzoNobel het margedoel van 15 procent in 2020 zou halen, waar Credit Suisse overigens niet van uitgaat, loopt die korting zelfs op tot 30 procent.

AkzoNobel noteerde donderdag 0,8 procent hoger op 74,86 euro in een groene AEX.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 01, 2018 05:40 ET (09:40 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.