*

Market Talk

Beursblik: winstdruk Corbion houdt aan

donderdag 1 november 2018 16:38

Analisten rekenen wel op omzetgroei.

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft in het derde kwartaal van 2018 ondanks een hogere omzet minder winst geboekt. Dit bleek uit een analistenconsensus die het bedrijf deelde.

Volgens de analistenconsensus werd er afgelopen kwartaal een omzet gegenereerd van 232,5 miljoen euro met een EBITDA exclusief eenmalige posten van 32,9 miljoen euro.

In het derde kwartaal van 2017 behaalde Corbion een omzet van 218,6 miljoen euro met een EBITDA exclusief eenmalige posten van 41,6 miljoen euro.

In het tweede kwartaal van dit jaar daalde de EBITDA van de producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën ook al.

Corbion verwacht dat de autonome omzetgroei in het tweede halfjaar hoger uitvalt dan in het eerste, voornamelijk door het aanhoudende herstel van onze Bakery business. De EBITDA-marge in het tweede halfjaar is naar verwachting lager dan in het eerste als gevolg van een minder gunstige mix bij Biochemicals, toegenomen vrachtkosten en hogere investeringen in de organisatie ter ondersteuning van de strategische groeiinitiatieven.

Bij de Innovation Platforms zal in de tweede helft van 2018 in Thailand de fabriek van de joint venture Total Corbion PLA worden opgestart.

De acquisitie van het resterende 49,9 procent belang in SB Renewable Oils betekent dat de resultaten van de grootschalige algenfermentatiefabriek in het Braziliaanse Orindiúva vanaf juni worden geconsolideerd in Innovation Platforms.

Corbion rekent verder op een EBITDA-verlies van Innovation Platforms, dat naar verwachting tussen de 35 miljoen en 40 miljoen euro zal bedragen.

Voor de periode van 2018 tot en met 2021 beoogt Corbion een autonome omzetgroei van 3 tot 6 procent op jaarbasis.

Corbion opent vrijdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 01, 2018 11:38 ET (15:38 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.