*

Market Talk

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Shell

vrijdag 2 november 2018 10:09

Advies gehandhaafd op Houden.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft vrijdag het koersdoel voor Royal Dutch Shell verhoogd van 27,00 euro naar 30,00 euro, maar handhaafde het advies op Houden, volgend op de kwartaalrapportage van de Brits-Nederlandse energiereus een dag eerder.

Shell eindigde het derde kwartaal volgens analist Quirijn Mulder behoorlijk sterk met een vrije operationele kasstroom van 14,7 miljard dollar. De CCS-winst van 5,6 miljard dollar was volgens de analist iets onder de consensus, maar "over het algemeen waren de resultaten naar onze mening prima", aldus Mulder.

De energiereus voldoet volgens de analist aan de meeste van zijn financiële doelstellingen, waaronder voldoende kasstroom voor investeringen van 25 miljard tot 30 miljard dollar en handhaving van het dividend en het aandeleninkoopprogramma ter waarde van 25 miljard dollar.

Een lagere olieprijs, zelfs tot 20 procent lager ten opzichte van het de huidige niveau's, zou de financiële doelstellingen van het concern niet in gevaar brengen, meent de analist, wijzend op de stijgende productie. Vanwege de goede vooruitzichten verhoogde ING het koersdoel.

"We zijn ervan overtuigd dat Shell goed werk zal blijven verrichten en zich consequent aan zijn strategie zal houden", aldus Mulder.

Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde vrijdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 27,63 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 02, 2018 05:09 ET (09:09 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.