*

Market Talk

Beursblik: Amerikanen leggen prima banenrapport op tafel

vrijdag 2 november 2018 14:11

Rabobank nuanceert loonstijging op jaarbasis van 3,1 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse banenrapport laat een prima ontwikkeling van de arbeidsmarkt zien. Dit is de vaststelling van marktanalist Philip Marey van Rabobank.

Er kwamen afgelopen maand 250.000 banen bij, terwijl de markt uitging van een banengroei van ongeveer 188.000 banen.

"Je ziet in oktober steeds een zogeheten momentum de markt in komen. Het bevestigt bovendien datgene waar de Federal Reserve momenteel zijn beleid op afstemt en biedt nog altijd ruimte voor een renteverhoging in december", aldus Marey.

De analist plaatste een kanttekening bij de loonstijging op jaarbasis van 3,1 procent. "Die vergelijking moet wel worden gezien in het licht van het relatief lage niveau een jaar eerder. De Fed heeft een doelstelling van drie tot vier procent loongroei op jaarbasis en dit de eerste keer dat we de drie procent zien op een relatief moeilijke vergelijkingsbasis", aldus Marey die in dit geval liever de loonstijging op maandbasis aanhoudt en die was lager dan in september.

De dollar won vrijdag na publicatie van het rapport weer aan kracht na donderdag onder druk te zijn gekomen. De euro noteerde vrijdagmiddag op 1,1420 dollar tegen 1,140 dollar rond het middaguur.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 02, 2018 09:11 ET (13:11 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.