*

Market Talk

Beursblik: onaangepaste outlook PostNL tegenvaller

maandag 5 november 2018 09:27

Onderliggende contante bedrijfsresultaat volgens Berenberg beter dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het derde kwartaal van dit jaar een hoger dan voorziene onderliggend contant bedrijfsresultaat gerealiseerd, maar verhoogde niet de outlook. Dit stelden analisten van Berenberg maandag in reactie op de kwartaalcijfers van het postbedrijf.

Het uitblijven van een outlookverhoging door PostNL kan door sommigen als een tegenvaller worden ervaren, aldus de marktvorsers. Temeer omdat PostNL vorige week nog met positief nieuws kwam. Naar verwachting van PostNL leidt een nieuwe verrekening met postvervoerders in het vierde kwartaal van 2018 tot een verhoging van het onderliggende cash bedrijfsresultaat van zo'n 7,5 miljoen euro.

PostNL blijft voor dit jaar onverminderd mikken op een onderliggend contant bedrijfsresultaat van 160 miljoen tot 190 miljoen euro. Berenberg merkte op dat het onderliggend contant bedrijfsresultaat afgelopen kwartaal met 23 miljoen euro hoger uitviel dan de 19 miljoen euro waar de consensus op rekende.

De analisten zagen verder dat de nettoschulden afgelopen kwartaal stegen, maar dat het dividend voorlopig veilig zal zijn. Bovendien merkten de marktvorsers op dat de daling van de briefpostvolumes met 11,9 procent aan de bovenkant van de voorziene 10 tot 12 procent ligt. Mede hierdoor was er sprake van een operationeel verlies bij de divisie postbezorging, hetgeen deels werd gecompenseerd door betere omzetten uit andere divisies.

Berenberg heeft een Houden advies op PostNL met een koersdoel van 2,35 euro. Het aandeel koerste maandagochtend 2,4 procent lager op 2,57 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 05, 2018 03:27 ET (08:27 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.