*

Market Talk

Beursblik: slimme zet Pon

dinsdag 13 november 2018 11:17

IEX denkt niet dat Teslin toehapt.

(ABM FN-Dow Jones) Pon Holdings heeft een slimme zet gedaan door opnieuw op te duiken bij Accell Group. Dit stelde analist Martin Crum van IEX dinsdag.

Pon kocht een belang van 5,1 procent van grootaandeelhouder Boron Investments en wil daarbovenop nog eens circa 15 procent verwerven met een bod van 19,00 euro per aandeel.

"Een mooie premie ten opzichte van de slotkoers gisteren van ruim 15 euro, maar een fooitje vergeleken bij de ruim 32 euro per aandeel die Pon Holdings over had voor geheel Accell vorig jaar", aldus Crum, die na het afketsen van de overname vorig jaar een andere grote overname deed en daardoor volgens de analist uitgespeeld leek.

"Niets blijkt minder waar: het bedrijf heeft slim gewacht tot Accell op een absoluut dieptepunt noteerde, en probeert nu opnieuw zijn slag te slaan op aanzienlijk lagere koersniveaus", aldus de marktvorser, die spreekt van "een slimme zet en een akelig goede timing". Accell ligt namelijk onder vuur van morrende aandeelhouders.

"De slimme investeerder probeert nu voor een (te) lage prijs zijn belang in Accell fors te vergroten", schreef Crum, die vermoedt dat grootaandeelhouder Teslin niet zal toehappen.

De terugkomst van Pon kan een eerste aanzet vormen tot een herstel van het vertrouwen in de Friese fietsenfabrikant, denkt Crum, en een samenwerking tussen beide fietsfabrikanten kan leiden tot lucratieve kostenbesparingen.

Het aandeel Accell stijgt dinsdag 22,7 procent naar 18,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 13, 2018 05:17 ET (10:17 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.