*

Market Talk

Beursblik: realistische doelen Ahold Delhaize

woensdag 14 november 2018 08:36

Societe Generale te spreken over online ambities en kostenbesparingen.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft realistische doelstellingen afgegeven. Dit meldden analisten van Société Générale woensdag, nadat de supermarktketen beleggers dinsdag bijpraatte in New York.

"Algeheel menen we dat de nieuwe strategie goed te begrijpen is, met een sterkere focus op omzetgroei en online, en een betere balans tussen enerzijds de dagelijkse gang van zaken en anderzijds de beloning van aandeelhouders", zo concludeerde Société Générale.

De kostenbesparingen die Ahold Delhaize wil realiseren noemden de analisten "agressief, maar haalbaar". De stabiele marge die de keten voorziet, betekent volgens de Franse bank dat Ahold Delhaize vooral zal investeren in online en prijzen. Vooral online stelde Ahold Delhaize volgens de analisten de afgelopen jaren teleur in de VS. Goed is dan ook volgens de bank te zien dat hier nu verandering in komt.

Ook de herpositionering van Stop&Shop kon op goedkeuring van de analisten rekenen, nadat de keten de afgelopen twee jaar een "teleurstellende" vergelijkbare omzetgroei liet zien.

De 2 miljard vrije kasstroom die Ahold Delhaize wil realiseren in de komende jaren, is in lijn met het doel voor 2018.

Société Générale heeft een Houden advies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 19,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 14, 2018 02:36 ET (07:36 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.