*

Market Talk

Beursblik: Degroof Petercam haalt Accell van verkooplijst

woensdag 14 november 2018 13:45

Koersdoel verhoogd tot nipt onder bod Pon.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het advies voor Accell Group verhoogd van Reduceren naar Houden en het koersdoel van 17,00 naar 18,75 euro. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van Frank Claassen.

Degroof Petercam schat in dat het partiële bod van 19,00 euro per aandeel Accell van Pon Holdings in elk geval de komende maanden een bodem onder de koers van het aandeel legt. Er bestaat bij de analist wel de nodige twijfel over de vooruitzichten voor Accell als zelfstandig bedrijf, waarmee het bod van Pon volgens Claassen goed nieuws is voor de aandeelhouders van Accell.

Gelet op de uitdagingen waar Accell momenteel mee te maken heeft, beoordeelt Degroof Petercam het bod van 19,00 euro als redelijk.

Claassen wees woensdag op de grens van 30 procent. Bij een belang daarboven moet een verplicht bod worden uitgebracht.

Pon opteert echter voor een belang van 20 procent en zou dan niet verplicht zijn een bod op alle uitstaande aandelen van de vennootschap uit te brengen.

De analist schat de kans dat een andere partij een bod uitbrengt op Accell niet hoog in. Andere strategische kopers zijn er volgens Claassen nauwelijks en voor private equity is Accell volgens Degroof Petercam geen erg interessante belegging gezien de relatief hoge schuldratio van 2,7 per eind 2018.

De koers van het aandeel Accell noteerde woensdag op een rood Damrak 0,3 procent hoger op 19,06 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 14, 2018 07:45 ET (12:45 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.