*

Market Talk

Beursblik: positieve trading update SBM Offshore

donderdag 15 november 2018 09:02

Morgan Stanley handhaaft neutraal advies.

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley verwacht een positieve koersreactie op de trading update van SBM Offshore , waarbij de oliedienstverlener de verwachting voor de EBITDA voor dit jaar verhoogde. Dit schreef analist Lillian Starke van de Amerikaanse zakenbank in een reactie op de update van SBM Offshore.

SBM Offshore voorziet inmiddels een EBITDA van meer dan 750 miljoen dollar, waar de oliedienstverlener eerder nog uitging van een bedrijfsresultaat van ongeveer 750 miljoen dollar. De oliedienstverlener voorziet een omzet van circa 1,7 miljard dollar.

"Wij verwachten dat de meeste verbetering in de omzet en EBITDA bij de divisie Turnkey gerealiseerd zal worden, waar de omzet in het derde kwartaal 108 miljoen dollar bedroeg, terwijl Lease & Operate in het derde kwartaal een omzet boekte van 330 miljoen dollar", aldus de analist. "De outlook impliceert dat de omzet voor Turnkey in de tweede helft van het jaar met 60 procent stijgt, terwijl de omzet van Lease & Operate vlak zal zijn", voegde Starke toe.

De nettoschuld van 2,3 miljard dollar was volgens Starke ten opzichte van juni 2018 grotendeels onveranderd. De analist verwacht dat de nettoschuld aan het einde van het jaar 2,4 miljard dollar zal bedragen, aangezien SBM aan Repsol zijn deel van de verzekeringsvergoeding voor Yme zal uitbetalen.

"SBM blijft positief over de vooruitzichten, wat wijst op een versnelling van het marktherstel", concludeerde Starke. Morgan Stanley handhaafde het Gelijkgewogen advies en het koersdoel van 17,00 euro. Het aandeel SBM Offshore sloot woensdag op 14,10 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 15, 2018 03:02 ET (08:02 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.